Οδηγός Στύλ

Εμείς στο casacarina.gr πιστεύουμε ότι η αισθητική χωράει παντού και πρέπει να προσφέρεται στον καθένα. Πριν αποφασίσετε να σχεδιάσετε μαζί μας τον αγαπημένο σας χώρο, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν το σύντομο οδηγό που φτιάξαμε για να εξερευνήσετε τον κόσμο της διακόσμησης και να αποφασίσετε ποιο είναι το πιο ταιριαστό στυλ για εσάς. Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς... Αισθητική, παντού για τον καθένα...

zoom_in

MINIMAL

Ορίζεται από έναν και σημαντικό κανόνα: Απλότητα! Εδώ ο χώρος, ο φωτισμός και τα αντικείμενα έχουν όλα τον ίδιο σημαντικό ρόλο. Εκφράζουμε την λιτότητα κρατώντας απαλές τις γραμμές, ελαχιστοποιώντας τα χρώματα και κρατώντας στον χώρο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία. Αναζητούμε βασικές γεωμετρικές φόρμες, στοιχεία χωρίς διακόσμηση, απλά και βασικά υλικά και δομική επανάληψη στον χώρο ορίζοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την έννοια της τάξης και της ποιότητας. Ο φυσικός φωτισμός με την κίνηση του πρέπει να αποκαλύπτει απλούς και καθαρούς χώρους.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

SCANDINAVIAN

Το σκανδιναβικό design είναι μία τάση διακόσμησης που χαρακτηρίζεται από απλότητα, μινιμαλισμό και λειτουργικότητα. Παραδοσιακά, είναι ένα στύλ απλό, καθαρό και εφικτό ανεξαρτήτως οικονομικού budget. Στοιχεία του είναι η απλότητα, τα λαμπερά λευκά, το ξύλο στους φυσικούς του τόνους, παραδοσιακή επίπλωση, ξεβαμμένα έπιπλα και διακοσμητικά. Στην σύγχρονη διακόσμηση εμφανίζεται με ελάχιστα χρώματα, στοχεύει στην άνεση και την λειτουργικότητα, απαιτεί μεγάλες αντιθέσεις και πολύ μοντέρνα επίπλωση.

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

INDUSTRIAL

Το βιομηχανικό στύλ εκθέτει τα στοίχεια που το στηρίζουν, είναι ακατέργαστο και κοφτερό. Στοιχεία που στα άλλα στυλ προσπαθούμε να κρύψουμε, στο βιομηχανικό τα προτάσσουμε τολμηρά, τονίζοντας τα δομικά στοιχεία και δίνοντας την εικόνα του ημιτελούς πλην όμως του συνεκτικού και του κομψού, δύο από τα βασικά στοιχεία σε κάθε βιομηχανικό στυλ. Ευρέως διαδεδομένο και ταχέως αναπτυσσόμενο, συναντάται σε λόφτ, εμπορικούς χώρους και μοντέρνα κτίρια. Το βιομηχανικό στυλ εξυμνεί την μηχανική ευφυία δίνοντας την ευκαιρία πολλών συνδυασμών και αντιθέσεων. Γυμνοί δοκοί, εμφανείς σωληνώσεις, γήινο ξύλο και στιλπνό μέταλλο, ζεστά και ουδέτερα χρώματα, εμφανές μπετό στο ταβάνι ακόμα και στο πάτωμα, όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στο οποίο η προσήλωση στην λεπτομέρεια είναι ελάχιστη.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

CLASSIC

Το κλασσικό στυλ είναι αρχικά εμπνευσμένο από την διακόσμηση στην Ευρώπη του 18ου και 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα διαχρονικό στυλ που αναδεικνύει την καλαισθησία και την άνεση, ιδανικό για όσους λατρεύουν τις αντίκες, τα ιστορικά έργα τέχνης, την συμμετρία και άλλα διακοσμητικά στοιχεία πλούσια σε ιστορία. Τα κλασσικά σπίτια μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά από διάφορα ιστορικά αρχιτεκτονικά στυλ χωρίς να είναι ανάγκη να εκπροσωπούν κάποιο συγκεκριμένο. Μπορεί να είναι εκλέκτικ, αναδεικνύοντας πολλαπλές στυλιστικές επιρροές ή απλά να λειτουργούν ως σύγχρονοι μεταφραστές ιστορικών στυλ. Στο παραδοσιακά κλασσικό στυλ έχουμε άνετα έπιπλα και κλασσικές γραμμές ενώ επικρατούν τα ζεστά και πλούσια χρώματα που είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Το μοντερνο κλασσικό σπίτι συνδυάζει το παραδοσιακό κλασσικό στυλ με ένα μοντέρνο απλό στυλ όπως για παράδειγμα το μινιμαλιστικό. Η επίπλωση δεν είναι σύγχρονη, είναι όμως επίκαιρη. Εδώ τα χρώματα είναι κυρίως τα καφέ, μπεζ, μαύρο και σοκολατί.

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ASIAN ZEN

Κατά βάση το Asian Ζen είναι μια συγχώνευση διαφορετικών στυλ με στοιχεία και θεματολογία που απλώνεται από την Ιαπωνία και την Κίνα μέχρι και την εξωτική Ινδία. Το Zen είναι τρόπος ζωής, το στυλ αυτό αντιπροσωπεύει μια μινιμαλιστική φιλοσοφία χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, το φως και τον χώρο με τέτοιο καθαρό τρόπο που να αποφεύγεται κάθε μορφής σύγχυση. Τα σχέδια αναβλύζουν από την φύση όπως το νερό από την πηγή, τα χρώματα παραπέμπουν στην πέτρα, στο υγρό στοιχείo και στον αέρα και είναι κατά βάση γήινα όπως τα χρώματα της άμμου, της τέφρας, το γκρί και το πράσινο.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

COUNTRY

Το στυλ country αντιπροσωπεύει μια αισθητική που παραπέμπει σε αγροικία. Η χρωματική παλέτα ενσωματώνει παστέλ και λαμπερά χρώματα και προσθέτονται σχεδιαστικά στοιχεία όπως στένσιλς και vintage σημάνσεις που προδίδουν έναν ζεστό, άνετο, χαλωτικό και γοητευτικό χαρακτήρα. Εδώ δεν ενδιαφέρουν οι μοντέρνες ανησυχίες, γυρνάμε πίσω σε έναν πιό απλό τρόπο ζωής, κρατώντας όμως πάντα μια ισορροπία μεταξύ παλιού και καινούργιου. Επικρατεί κατ’εξοχήν το ξύλο, η διακόσμηση είναι ζεστή και η πρόταση που το χαρακτηρίζει είναι «επιμελώς ατημέλητο»!

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ART DECO

Το στυλ Art Deco (Arts Decoratifs) χαρακτηρίζεται από πλούσια χρώματα, τολμηρή γεωμετρία και την υπερβολική έως βαριά λεπτομέρεια. Είναι ένα στυλ που ακόμα και σήμερα αποπνέει αίγλη, πολυτέλεια και τάξη με συμμετρικά σχήματα και πληθωρικές φόρμες. Με επιρροές από τα μεγάλα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αιώνα όπως τα γεωμετρικά μοτίβα του κυβισμού, το Art Deco είναι ένα στυλ που σταδιακά πέρασε από πολλές εκφάνσεις χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη υλικά όπως το αλουνίνιο, το χρώμιο και τον βακελίτη.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ

Στο γνωστό μας κυκλαδίτικο στυλ χρησιμοποιούμε το μπλέ και το λευκό στους τοίχους και συνδυασμούς απαλών μπλέ με λευκό, καφέ και γκρί στα διακοσμητικά στοιχεία. Οι γραμμές είναι απαλές και δεν μας απασχολεί η λεπτομέρεια ή η συμμετρία. Για να σπάσουμε την μονοτονία του λευκού χρησιμοποιούμε υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο σε ακατέργαστη ή πεπαλαιωμένη μορφή ενώ τα κουφώματα είναι ταμπλαδωτά με παντζούρια, κυρίως σε μπλε αποχρώσεις.

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ROMANTIC

Πρόκειται για ένα πολύ διαδεδομένο στυλ διακόσμησης που δημιουργεί την αίσθηση του ρομαντικού, του κομψού και ζεστού αλλά πρωτίστως του άνετου. Χρησιμοποιούνται φλοράλ μοτίβα, απαλά και ζεστά χρώματα σε ουδέτερους τόνους κυρίως του μωβ και του ροζ, το βιολετί, το λιλά, το άσπρο και το κρεμ. Οι ταπετσαρίες, το βελούδο στην επίπλωση, το μετάξι στις κουρτίνες, το υψηλής ποιότητας βαμβάκι, η δαντέλα αλλά και το λινό είναι όλα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το ύφος ενώ έπιπλα βαμμένα, πεπαλαιωμένα ή αντίκες το αναδεικνύουν. Μπορεί να συνδυαστεί στον χώρο και με άλλα στυλ τόσο μοντέρνα όσο και κλασσικά.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

BOHO

Το στυλ boho (από Bohemian) είναι για αυτούς που θέλουν το σπίτι τους γεμάτο ζωή με ιδιαίτερα αντικείμενα από όλο τον κόσμο, διακοσμημένο με μία αισθητική ανέμελη, χαλαρωτική και ασυνήθιστη. Πέραν της ελευθερίας στην διακόσμηση που προσφέρει, το ιδιαίτερο αυτό στυλ είναι καθαρά αντισυμβατικό. Είναι το στυλ που εμπνέει συζητήσεις και αναδεικνύει την καλλιτεχνική πλευρά του καθενός. Τα πιο δημοφιλή boho στοιχεία είναι το ραττάν, το μακραμέ, τα χρωματιστά μαξιλάρια και τα υφάσματα.

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

HOLLYWOOD GLAM

Ένα πληθωρικό και ευχάριστο ύφος όπου κυριαρχεί η έντονη προβολή της πολυτέλειας με μοτίβα και αρκετά χρυσά στοιχεία. Σε αυτό το στυλ χρησιμοποιούμε έντονα, τολμηρά χρώματα και δημιουργούμε αντιθέσεις με υλικά από μέταλλο, μάρμαρο ή κρύσταλλο. Δεν ψάχνουμε να βρούμε ισορροπίες, επιδιώκουμε τη ζωηράδα, το νεύρο και την έκφραση. Η επίπλωση είναι κλασσική, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου τονίζονται και τα αντικείμενα εκπέμπουν λάμψη. Διατηρούμε τις γραμμές καθαρές, δημιουργούμε ενιαίες επιφάνειες και βοηθάμε την διακόσμηση με πλούσια υφάσματα όπως το μετάξι και το βελούδο. Οι τοίχοι είναι σε ουδέτερα χρώματα, προτιμάμε κλασσικά και διαχρονικά χρώματα όπως τα άσπρα, τα μαύρα και τα γκρί που δένουν ιδιαίτερα με τις μεταλλικές επιφάνειες.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

FUTURISTIC

Το φουτουριστικό στυλ διακόσμησης είναι όπως ακριβώς το λέει η λέξη. Έρχεται από το μέλλον καθώς μοιάζει σαν να βγήκε από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Λευκές λείες επιφανείες από έπιπλα μέχρι και δάπεδα, κρυφοί φωτισμοί και απλά λευκά φωτιστικά, οργανικές γραμμές και φυσικά όλες οι συσκευές με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

BAROQUE

Στενά συνυφασμένο ιστορικά με την καθολική εκκλησία η οποία στα μέσα του 16ου αιώνα ενίσχυσε αποφασιστικά την εδραίωση του, το στυλ αυτό επικοινωνεί δέος και αφθονία μέσω της λεπτομέρειας και της χαρακτηριστικής αντίθεσης σκιάς/ φωτός. Είναι ένα επιτηδευμένο και πολύπλοκο στυλ στο οποίο η εξουσία, η δύναμη ο πλούτος και το μεγαλείο αποτυπώνονται στον χώρο με μεγαλεπήβολα φαρδιά έπιπλα, συνήθως επιχρυσωμένα, μεγάλους καθρέφτες με περίτεχνα πλαίσια, κρυστάλλινους πολυελαίους και πλούσια υφάσματα προσδίδοντας δραματικότητα στον χώρο. Οι γραμμές είναι καμπύλες και το αποτέλεσμα φανταχτερό. Αν επιλέξουμε την κουζίνα σαν χώρο οι συσκευές δεν πρέπει να είναι εμφανείς. Ειδικές τεχνοτροπίες στις βαφές των τοίχων και των ταβανιών με περίτεχνα διακοσμητικά μοτίβα και γύψινα και τα μαρμάρινα δάπεδα ενισχύουν το αποτέλεσμα. 

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

ETHNIC

Πολύ ιδιαίτερο στυλ στο οποίο χρησιμοποιούνται φυσικά και ακατέργαστα υλικά. Προτιμάμε ζεστά και γήινα χρώματα για τους τοίχους. Είναι ένα στυλ που συνδυάζει παραδοσιακά αντικείμενα διαφορετικών πολιτισμών αποτυπώνοντας σαν μωσαϊκό την ποικιλομορφία της ανθρώπινης κουλτούρας με χαρακτηριστικές νότες από μακρινούς πολιτισμούς. Τα αντικείμενα αυτά που συνήθως είναι χειροποίητα και έχουν έντονους χρωματισμούς εντάσσονται αρμονικά στον χώρο, είτε είναι έπιπλα, διακοσμητικά ή υφάσματα.  Η επιλογή τους προσδίδει ιδιαιτερότητα και συνδυάζεται με τις μοντέρνες διακοσμητικές τάσεις καθώς το έθνικ στοιχείο αντικατοπτρίζει τις αξίες ενός ολόκληρου πολιτισμού. 

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

RETRO

Το στυλ αυτό αναφέρεται σε μια περίοδο που αρχίζει από τα 50s μέχρι και τα τέλη των 70s, αν και δανείζεται μοτίβα και στοιχεία από μεταγενέστερες δεκαετίες ακόμα και των 90s στην πιo μοντέρνα εκδοχή του. Δίνει έμφαση στα ζωντανά και λαμπερά χρώματα που αποτυπώνουν την αφέλεια και την ζωντάνια των εποχών αυτών. Αντικείμενα διαφορετικών εποχών, έπιπλα με τονισμένη την φθορά του χρόνου είτε φυσικά είτε τεχνητά, ειδικές τεχνοτροπίες στις βαφές με χρήση ασβέστη, κορνίζες στους τοίχους και κάδρα, έντονα σοβατεπί και γύψινα στα ταβάνια, vintage χαλιά δίνουν ένα στυλ που εμπνέεται από τις τάσεις και το lifestyle παλαιότερων εποχών.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

POP ART

Το στυλ αυτό είναι πολύ εκφραστικό, ελκυστικό και έντονα ιδιαίτερο. Η Pop Art έχει ρίζες στην δεκαετία του 50 σαν μια έκφανση μαζικής τέχνης, μιας άντι τέχνης, αντικατοπτρίζοντας κυρίως τις τάσεις εκείνη την περίοδο σε Αμερική και Αγγλία με ερεθίσματα από διαφημίσεις, καμπάνιες, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Χρησιμοποιούνται φωτεινά χρώματα και έντονα χωρίς περιορισμούς στις επιλογές χρωμάτων ακόμα και στις αντιθέσεις, δίνοντας έμφαση στην ιδιαιτερότητα και όχι στην αυθεντικότητα των στοιχείων. Το αποτέλεσμα είναι δημιουργικό, επαναστατικό και χαρούμενο.

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

VINTAGE

Δεν είναι από μόνο του ένα στυλ αλλά είναι τα αντικείμενα που το διαμορφώνουν, τα οποία αν και ο όρος vintage ενίοτε τους αποδίδεται αυθαίρετα, είναι κατά βάση χρησιμοποιημένα αντικείμενα τουλάχιστον 2 γενιών πίσω, που προκειμένω να τονιστούν, χρησιμοποιούνται απαλά και σπασμένα χρώματα στους τοίχους. Λόγω της παλαιότητας τους  τα αντικείμενα αυτά πρέπει να είναι ποιοτικά και μπορεί και να μπούμε στον πειρασμό να τα επαναπροσδιορίσουμε αλλάζοντας την χρήση τους. Όμως δεν πρέπει να φοβόμαστε να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.  Επιλέγουμε προσεχτικά τα vintage στοιχεία στον χώρο και αν είναι για παράδειγμα ένα τραπέζι, το συνδυάζουμε με μοντέρνες καρέκλες για να αναδείξουμε το vintage στοιχείο του.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

ROCOCO

Το ροκοκό στυλ στο εσωτερικό ενός σπιτιού, αντικατοπτρίζει την επιθυμία των ιδιοκτητών να τονίζουν την υψηλή θέση και το εξαιρετικό γούστο. Αυτό εκφράζεται με αγάπη για την λεπτομέρεια σε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο συνδυασμό επίπλων και διακόσμησης. Το στυλ αυτό είναι μία μίξη συναισθηματισμού, πρόκλησης, κομψότητας και λεπτομέρειας στον εσωτερικό σχεδιασμό. Χαρακτηρίζεται από απαλά χρώματα συνδυασμένα με χρυσές αποχρώσεις, πλούσια υλικά (φυσικό ξύλο, μετάξι, κρύσταλλο), διακοσμητικούς καθρέφτες και πίνακες με μασίφ μεγάλες κορνίζες, πίνακες με εικόνες εμπνευσμένες από τη μυθολογία, ταπετσαρίες με ανατολίτικα σκηνικά, έπιπλα άνετα και πλούσια με καμπύλες και χρυσά φινιρίσματα και μεγάλα άνετα δωμάτια.

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

CONTEMPORARY

Το σύγχρονο στυλ διακόσμησης είναι κλασσικό και απόλυτα διαχρονικό. Συνήθως θεωρούμε πως η μοντέρνα διακόσμηση είναι ψυχρή και περιοριστική στις επιλογές υλικών, χρωμάτων και επίπλων, η αλήθεια όμως είναι πως είναι γεμάτη με αρχιτεκτονικά στοιχεία και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Για να δημιουργήσετε έναν χώρο σύμφωνα με το σύγχρονο ύφος διακόσμησης πρέπει να διατηρήσετε ένα ουδέτερο δάπεδο και να χρησιμοποιήσετε μοκέτες με απλά γεωμετρικά σχέδια και μοτίβα.  Τα υλικά που θα πρέπει να κυριαρχούν είναι το μέταλλο, η πέτρα, το καθαρό ή το θολό γυαλί.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

MID CENTURY

Το στυλ αυτό αντιπροσωπεύει έναν συνδυασμό εποχών. Την αισιοδοξία που είχε η περίοδος της δεκαετίας του 1950, την γήινη εποχή της δεκαετίας του ’60 και την κομψή απλότητα της Σκανδιναβίας. Ο μοντέρνος σχεδιασμός του μέσου αιώνα, διατηρεί τα πράγματα στην αρχική και αληθινή τους ουσία, επωφελείται από τα φυσικά στοιχεία σε ένα δωμάτιο (εμφανείς δοκοί στέγης, ανέπαφοι τοίχοι) και προσθέτει χαρακτήρα μέσω αφηρημένων έργων τέχνης. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται αγγίζουν την αισιοδοξία της δεκαετίας του ’50 και το εκλεπτυσμένο πνεύμα του ’60 και του ‘70. Φωτεινές αποχρώσεις, φυσικό ξύλο, πράσινο, πορτοκαλί και γήινες αποχρώσεις.

zoom_in

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

MINIMAL

Ορίζεται από έναν και σημαντικό κανόνα: Απλότητα! Εδώ ο χώρος, ο φωτισμός και τα αντικείμενα έχουν όλα τον ίδιο σημαντικό ρόλο. Εκφράζουμε την λιτότητα κρατώντας απαλές τις γραμμές, ελαχιστοποιώντας τα χρώματα και κρατώντας στον χώρο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία. Αναζητούμε βασικές γεωμετρικές φόρμες, στοιχεία χωρίς διακόσμηση, απλά και βασικά υλικά και δομική επανάληψη στον χώρο ορίζοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την έννοια της τάξης και της ποιότητας. Ο φυσικός φωτισμός με την κίνηση του πρέπει να αποκαλύπτει απλούς και καθαρούς χώρους.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

SCANDINAVIAN

Το σκανδιναβικό design είναι μία τάση διακόσμησης που χαρακτηρίζεται από απλότητα, μινιμαλισμό και λειτουργικότητα. Παραδοσιακά, είναι ένα στύλ απλό, καθαρό και εφικτό ανεξαρτήτως οικονομικού budget. Στοιχεία του είναι η απλότητα, τα λαμπερά λευκά, το ξύλο στους φυσικούς του τόνους, παραδοσιακή επίπλωση, ξεβαμμένα έπιπλα και διακοσμητικά. Στην σύγχρονη διακόσμηση εμφανίζεται με ελάχιστα χρώματα, στοχεύει στην άνεση και την λειτουργικότητα, απαιτεί μεγάλες αντιθέσεις και πολύ μοντέρνα επίπλωση.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

INDUSTRIAL

Το βιομηχανικό στύλ εκθέτει τα στοίχεια που το στηρίζουν, είναι ακατέργαστο και κοφτερό. Στοιχεία που στα άλλα στυλ προσπαθούμε να κρύψουμε, στο βιομηχανικό τα προτάσσουμε τολμηρά, τονίζοντας τα δομικά στοιχεία και δίνοντας την εικόνα του ημιτελούς πλην όμως του συνεκτικού και του κομψού, δύο από τα βασικά στοιχεία σε κάθε βιομηχανικό στυλ. Ευρέως διαδεδομένο και ταχέως αναπτυσσόμενο, συναντάται σε λόφτ, εμπορικούς χώρους και μοντέρνα κτίρια. Το βιομηχανικό στυλ εξυμνεί την μηχανική ευφυία δίνοντας την ευκαιρία πολλών συνδυασμών και αντιθέσεων. Γυμνοί δοκοί, εμφανείς σωληνώσεις, γήινο ξύλο και στιλπνό μέταλλο, ζεστά και ουδέτερα χρώματα, εμφανές μπετό στο ταβάνι ακόμα και στο πάτωμα, όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στο οποίο η προσήλωση στην λεπτομέρεια είναι ελάχιστη.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

CLASSIC

Το κλασσικό στυλ είναι αρχικά εμπνευσμένο από την διακόσμηση στην Ευρώπη του 18ου και 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα διαχρονικό στυλ που αναδεικνύει την καλαισθησία και την άνεση, ιδανικό για όσους λατρεύουν τις αντίκες, τα ιστορικά έργα τέχνης, την συμμετρία και άλλα διακοσμητικά στοιχεία πλούσια σε ιστορία. Τα κλασσικά σπίτια μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά από διάφορα ιστορικά αρχιτεκτονικά στυλ χωρίς να είναι ανάγκη να εκπροσωπούν κάποιο συγκεκριμένο. Μπορεί να είναι εκλέκτικ, αναδεικνύοντας πολλαπλές στυλιστικές επιρροές ή απλά να λειτουργούν ως σύγχρονοι μεταφραστές ιστορικών στυλ. Στο παραδοσιακά κλασσικό στυλ έχουμε άνετα έπιπλα και κλασσικές γραμμές ενώ επικρατούν τα ζεστά και πλούσια χρώματα που είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Το μοντερνο κλασσικό σπίτι συνδυάζει το παραδοσιακό κλασσικό στυλ με ένα μοντέρνο απλό στυλ όπως για παράδειγμα το μινιμαλιστικό. Η επίπλωση δεν είναι σύγχρονη, είναι όμως επίκαιρη. Εδώ τα χρώματα είναι κυρίως τα καφέ, μπεζ, μαύρο και σοκολατί.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ASIAN ZEN

Κατά βάση το Asian Ζen είναι μια συγχώνευση διαφορετικών στυλ με στοιχεία και θεματολογία που απλώνεται από την Ιαπωνία και την Κίνα μέχρι και την εξωτική Ινδία. Το Zen είναι τρόπος ζωής, το στυλ αυτό αντιπροσωπεύει μια μινιμαλιστική φιλοσοφία χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, το φως και τον χώρο με τέτοιο καθαρό τρόπο που να αποφεύγεται κάθε μορφής σύγχυση. Τα σχέδια αναβλύζουν από την φύση όπως το νερό από την πηγή, τα χρώματα παραπέμπουν στην πέτρα, στο υγρό στοιχείo και στον αέρα και είναι κατά βάση γήινα όπως τα χρώματα της άμμου, της τέφρας, το γκρί και το πράσινο.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

COUNTRY

Το στυλ country αντιπροσωπεύει μια αισθητική που παραπέμπει σε αγροικία. Η χρωματική παλέτα ενσωματώνει παστέλ και λαμπερά χρώματα και προσθέτονται σχεδιαστικά στοιχεία όπως στένσιλς και vintage σημάνσεις που προδίδουν έναν ζεστό, άνετο, χαλωτικό και γοητευτικό χαρακτήρα. Εδώ δεν ενδιαφέρουν οι μοντέρνες ανησυχίες, γυρνάμε πίσω σε έναν πιό απλό τρόπο ζωής, κρατώντας όμως πάντα μια ισορροπία μεταξύ παλιού και καινούργιου. Επικρατεί κατ’εξοχήν το ξύλο, η διακόσμηση είναι ζεστή και η πρόταση που το χαρακτηρίζει είναι «επιμελώς ατημέλητο»!

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ART DECO

Το στυλ Art Deco (Arts Decoratifs) χαρακτηρίζεται από πλούσια χρώματα, τολμηρή γεωμετρία και την υπερβολική έως βαριά λεπτομέρεια. Είναι ένα στυλ που ακόμα και σήμερα αποπνέει αίγλη, πολυτέλεια και τάξη με συμμετρικά σχήματα και πληθωρικές φόρμες. Με επιρροές από τα μεγάλα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αιώνα όπως τα γεωμετρικά μοτίβα του κυβισμού, το Art Deco είναι ένα στυλ που σταδιακά πέρασε από πολλές εκφάνσεις χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη υλικά όπως το αλουνίνιο, το χρώμιο και τον βακελίτη.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ

Στο γνωστό μας κυκλαδίτικο στυλ χρησιμοποιούμε το μπλέ και το λευκό στους τοίχους και συνδυασμούς απαλών μπλέ με λευκό, καφέ και γκρί στα διακοσμητικά στοιχεία. Οι γραμμές είναι απαλές και δεν μας απασχολεί η λεπτομέρεια ή η συμμετρία. Για να σπάσουμε την μονοτονία του λευκού χρησιμοποιούμε υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο σε ακατέργαστη ή πεπαλαιωμένη μορφή ενώ τα κουφώματα είναι ταμπλαδωτά με παντζούρια, κυρίως σε μπλε αποχρώσεις.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ROMANTIC

Πρόκειται για ένα πολύ διαδεδομένο στυλ διακόσμησης που δημιουργεί την αίσθηση του ρομαντικού, του κομψού και ζεστού αλλά πρωτίστως του άνετου. Χρησιμοποιούνται φλοράλ μοτίβα, απαλά και ζεστά χρώματα σε ουδέτερους τόνους κυρίως του μωβ και του ροζ, το βιολετί, το λιλά, το άσπρο και το κρεμ. Οι ταπετσαρίες, το βελούδο στην επίπλωση, το μετάξι στις κουρτίνες, το υψηλής ποιότητας βαμβάκι, η δαντέλα αλλά και το λινό είναι όλα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το ύφος ενώ έπιπλα βαμμένα, πεπαλαιωμένα ή αντίκες το αναδεικνύουν. Μπορεί να συνδυαστεί στον χώρο και με άλλα στυλ τόσο μοντέρνα όσο και κλασσικά.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

BOHO

Το στυλ boho (από Bohemian) είναι για αυτούς που θέλουν το σπίτι τους γεμάτο ζωή με ιδιαίτερα αντικείμενα από όλο τον κόσμο, διακοσμημένο με μία αισθητική ανέμελη, χαλαρωτική και ασυνήθιστη. Πέραν της ελευθερίας στην διακόσμηση που προσφέρει, το ιδιαίτερο αυτό στυλ είναι καθαρά αντισυμβατικό. Είναι το στυλ που εμπνέει συζητήσεις και αναδεικνύει την καλλιτεχνική πλευρά του καθενός. Τα πιο δημοφιλή boho στοιχεία είναι το ραττάν, το μακραμέ, τα χρωματιστά μαξιλάρια και τα υφάσματα.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

HOLLYWOOD GLAM

Ένα πληθωρικό και ευχάριστο ύφος όπου κυριαρχεί η έντονη προβολή της πολυτέλειας με μοτίβα και αρκετά χρυσά στοιχεία. Σε αυτό το στυλ χρησιμοποιούμε έντονα, τολμηρά χρώματα και δημιουργούμε αντιθέσεις με υλικά από μέταλλο, μάρμαρο ή κρύσταλλο. Δεν ψάχνουμε να βρούμε ισορροπίες, επιδιώκουμε τη ζωηράδα, το νεύρο και την έκφραση. Η επίπλωση είναι κλασσική, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου τονίζονται και τα αντικείμενα εκπέμπουν λάμψη. Διατηρούμε τις γραμμές καθαρές, δημιουργούμε ενιαίες επιφάνειες και βοηθάμε την διακόσμηση με πλούσια υφάσματα όπως το μετάξι και το βελούδο. Οι τοίχοι είναι σε ουδέτερα χρώματα, προτιμάμε κλασσικά και διαχρονικά χρώματα όπως τα άσπρα, τα μαύρα και τα γκρί που δένουν ιδιαίτερα με τις μεταλλικές επιφάνειες.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

FUTURISTIC

Το φουτουριστικό στυλ διακόσμησης είναι όπως ακριβώς το λέει η λέξη. Έρχεται από το μέλλον καθώς μοιάζει σαν να βγήκε από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Λευκές λείες επιφανείες από έπιπλα μέχρι και δάπεδα, κρυφοί φωτισμοί και απλά λευκά φωτιστικά, οργανικές γραμμές και φυσικά όλες οι συσκευές με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

BAROQUE

Στενά συνυφασμένο ιστορικά με την καθολική εκκλησία η οποία στα μέσα του 16ου αιώνα ενίσχυσε αποφασιστικά την εδραίωση του, το στυλ αυτό επικοινωνεί δέος και αφθονία μέσω της λεπτομέρειας και της χαρακτηριστικής αντίθεσης σκιάς/ φωτός. Είναι ένα επιτηδευμένο και πολύπλοκο στυλ στο οποίο η εξουσία, η δύναμη ο πλούτος και το μεγαλείο αποτυπώνονται στον χώρο με μεγαλεπήβολα φαρδιά έπιπλα, συνήθως επιχρυσωμένα, μεγάλους καθρέφτες με περίτεχνα πλαίσια, κρυστάλλινους πολυελαίους και πλούσια υφάσματα προσδίδοντας δραματικότητα στον χώρο. Οι γραμμές είναι καμπύλες και το αποτέλεσμα φανταχτερό. Αν επιλέξουμε την κουζίνα σαν χώρο οι συσκευές δεν πρέπει να είναι εμφανείς. Ειδικές τεχνοτροπίες στις βαφές των τοίχων και των ταβανιών με περίτεχνα διακοσμητικά μοτίβα και γύψινα και τα μαρμάρινα δάπεδα ενισχύουν το αποτέλεσμα. 

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ETHNIC

Πολύ ιδιαίτερο στυλ στο οποίο χρησιμοποιούνται φυσικά και ακατέργαστα υλικά. Προτιμάμε ζεστά και γήινα χρώματα για τους τοίχους. Είναι ένα στυλ που συνδυάζει παραδοσιακά αντικείμενα διαφορετικών πολιτισμών αποτυπώνοντας σαν μωσαϊκό την ποικιλομορφία της ανθρώπινης κουλτούρας με χαρακτηριστικές νότες από μακρινούς πολιτισμούς. Τα αντικείμενα αυτά που συνήθως είναι χειροποίητα και έχουν έντονους χρωματισμούς εντάσσονται αρμονικά στον χώρο, είτε είναι έπιπλα, διακοσμητικά ή υφάσματα.  Η επιλογή τους προσδίδει ιδιαιτερότητα και συνδυάζεται με τις μοντέρνες διακοσμητικές τάσεις καθώς το έθνικ στοιχείο αντικατοπτρίζει τις αξίες ενός ολόκληρου πολιτισμού. 

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

RETRO

Το στυλ αυτό αναφέρεται σε μια περίοδο που αρχίζει από τα 50s μέχρι και τα τέλη των 70s, αν και δανείζεται μοτίβα και στοιχεία από μεταγενέστερες δεκαετίες ακόμα και των 90s στην πιo μοντέρνα εκδοχή του. Δίνει έμφαση στα ζωντανά και λαμπερά χρώματα που αποτυπώνουν την αφέλεια και την ζωντάνια των εποχών αυτών. Αντικείμενα διαφορετικών εποχών, έπιπλα με τονισμένη την φθορά του χρόνου είτε φυσικά είτε τεχνητά, ειδικές τεχνοτροπίες στις βαφές με χρήση ασβέστη, κορνίζες στους τοίχους και κάδρα, έντονα σοβατεπί και γύψινα στα ταβάνια, vintage χαλιά δίνουν ένα στυλ που εμπνέεται από τις τάσεις και το lifestyle παλαιότερων εποχών.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

POP ART

Το στυλ αυτό είναι πολύ εκφραστικό, ελκυστικό και έντονα ιδιαίτερο. Η Pop Art έχει ρίζες στην δεκαετία του 50 σαν μια έκφανση μαζικής τέχνης, μιας άντι τέχνης, αντικατοπτρίζοντας κυρίως τις τάσεις εκείνη την περίοδο σε Αμερική και Αγγλία με ερεθίσματα από διαφημίσεις, καμπάνιες, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Χρησιμοποιούνται φωτεινά χρώματα και έντονα χωρίς περιορισμούς στις επιλογές χρωμάτων ακόμα και στις αντιθέσεις, δίνοντας έμφαση στην ιδιαιτερότητα και όχι στην αυθεντικότητα των στοιχείων. Το αποτέλεσμα είναι δημιουργικό, επαναστατικό και χαρούμενο.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

VINTAGE

Δεν είναι από μόνο του ένα στυλ αλλά είναι τα αντικείμενα που το διαμορφώνουν, τα οποία αν και ο όρος vintage ενίοτε τους αποδίδεται αυθαίρετα, είναι κατά βάση χρησιμοποιημένα αντικείμενα τουλάχιστον 2 γενιών πίσω, που προκειμένω να τονιστούν, χρησιμοποιούνται απαλά και σπασμένα χρώματα στους τοίχους. Λόγω της παλαιότητας τους  τα αντικείμενα αυτά πρέπει να είναι ποιοτικά και μπορεί και να μπούμε στον πειρασμό να τα επαναπροσδιορίσουμε αλλάζοντας την χρήση τους. Όμως δεν πρέπει να φοβόμαστε να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.  Επιλέγουμε προσεχτικά τα vintage στοιχεία στον χώρο και αν είναι για παράδειγμα ένα τραπέζι, το συνδυάζουμε με μοντέρνες καρέκλες για να αναδείξουμε το vintage στοιχείο του.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

ROCOCO

Το ροκοκό στυλ στο εσωτερικό ενός σπιτιού, αντικατοπτρίζει την επιθυμία των ιδιοκτητών να τονίζουν την υψηλή θέση και το εξαιρετικό γούστο. Αυτό εκφράζεται με αγάπη για την λεπτομέρεια σε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο συνδυασμό επίπλων και διακόσμησης. Το στυλ αυτό είναι μία μίξη συναισθηματισμού, πρόκλησης, κομψότητας και λεπτομέρειας στον εσωτερικό σχεδιασμό. Χαρακτηρίζεται από απαλά χρώματα συνδυασμένα με χρυσές αποχρώσεις, πλούσια υλικά (φυσικό ξύλο, μετάξι, κρύσταλλο), διακοσμητικούς καθρέφτες και πίνακες με μασίφ μεγάλες κορνίζες, πίνακες με εικόνες εμπνευσμένες από τη μυθολογία, ταπετσαρίες με ανατολίτικα σκηνικά, έπιπλα άνετα και πλούσια με καμπύλες και χρυσά φινιρίσματα και μεγάλα άνετα δωμάτια.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

CONTEMPORARY

Το σύγχρονο στυλ διακόσμησης είναι κλασσικό και απόλυτα διαχρονικό. Συνήθως θεωρούμε πως η μοντέρνα διακόσμηση είναι ψυχρή και περιοριστική στις επιλογές υλικών, χρωμάτων και επίπλων, η αλήθεια όμως είναι πως είναι γεμάτη με αρχιτεκτονικά στοιχεία και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Για να δημιουργήσετε έναν χώρο σύμφωνα με το σύγχρονο ύφος διακόσμησης πρέπει να διατηρήσετε ένα ουδέτερο δάπεδο και να χρησιμοποιήσετε μοκέτες με απλά γεωμετρικά σχέδια και μοτίβα.  Τα υλικά που θα πρέπει να κυριαρχούν είναι το μέταλλο, η πέτρα, το καθαρό ή το θολό γυαλί.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

zoom_in

MID CENTURY

Το στυλ αυτό αντιπροσωπεύει έναν συνδυασμό εποχών. Την αισιοδοξία που είχε η περίοδος της δεκαετίας του 1950, την γήινη εποχή της δεκαετίας του ’60 και την κομψή απλότητα της Σκανδιναβίας. Ο μοντέρνος σχεδιασμός του μέσου αιώνα, διατηρεί τα πράγματα στην αρχική και αληθινή τους ουσία, επωφελείται από τα φυσικά στοιχεία σε ένα δωμάτιο (εμφανείς δοκοί στέγης, ανέπαφοι τοίχοι) και προσθέτει χαρακτήρα μέσω αφηρημένων έργων τέχνης. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται αγγίζουν την αισιοδοξία της δεκαετίας του ’50 και το εκλεπτυσμένο πνεύμα του ’60 και του ‘70. Φωτεινές αποχρώσεις, φυσικό ξύλο, πράσινο, πορτοκαλί και γήινες αποχρώσεις.

ΙΔΕΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ